Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

• statut podílového a investičního fondu:

è PODÍLOVÝ FOND: NEMÁ VLASTNÍ PRÁVNÍ SUBJEKTIVITU,vytváří se vydáním podílových listů investiční společnosti na základě povolení Komise pro CP. Shromáždění majetek podílníků je investiční společnosti je svěřen do obhospodařování.
è INVESTIČNÍ FOND:založen jako AKCIOVÁ SPOLEČNOST, nesmí vydávat dluhopisy, prioritní nebo zaměstnanecké akcie.Ke krytí potřeb může přijímat úvěry a půjčky do celkové výše 10% majetku maximálně na dobu 6-ti měsíců. Valná hromada může po povolení Komise pro CP 2/3 hlasů přítomných akcionářů rozhodnout o přeměně na otevřený podílový fond.
· odborná péče;
· ochrana podílníků a akcionářů;
· depozitářská smlouva:smlouva mezi bankou a investičním fondem či společností o vedení účtu v tuzemské měně a jeho kontrole.
· státní příspěvek: peněžní prostředky od státu pro účastníka p.p.do penzijního fondu
· penzijní připojištění:shromažďování peněžních prostředků od účastníka+státu, nakládání s těmito prostředky a vyplácení dávek penzijního připojištění.
· penzijní plán;
· dávky z penzijního připojištění:
ð penze:starobní(nad 60 let ,spořit více jak 60 měs.), invalidní, výsluhová, pozůstalostní
ð jednorázové vyrovnání:náleží účastníkovi místo penze pokud je dohodnuto v smlouvě
ð odbytné:účastník, který zaplatil příspěvky aspoň na rok a jehož připojištění zaniklo výpovědí nebo dohodou, pokud částka nebyla vyplacena jinak. Platí i pro smrt

Žádné komentáře:

Okomentovat