Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Výhody přímého bankovnictví

1.2 Výhody přímého bankovnictví
V současné době lze poskytovat služby přímého bankovnictví třemi základními způsoby, případně jejich kombinacemi:
• Telefonní bankovnictví
• Internet banking
• GSM banking
Díky nezávislosti na pobočkové síti jsou investiční a provozní náklady přímých bank o cca 40 % nižší než u bank klasických, proto jejich úrokové sazby a poplatky bývají často velmi výhodné. a to i přes počáteční vyšší náklady spojené se zahájením provozu, kdy banky musí vybudovat výkonné provozní centrum a musí investovat do zavedení nové značky na trhu a propagace nového druhu služeb.
Naprostá většina bank působících na našem území nabízí alespoň jednu z výše uvedených služeb – nejčastěji jsou to platební karty. Mnohé dovolují zadávání platebních příkazů a získávání dalších informací – např. kurzovních lístků či sazebních poplatků – prostřednictvím homebankingu, telefonu či internetu. Postupně se rozbíhají i projekty, jež dovolují prostřednictvím počítačových sítí a platebních karet bezpečně nakupovat a prodávat zboží, služby a provádět další operace.
Výhodou všech prostředků je jejich rychlost, úspora času, možnost provádět jednotlivé operace 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, pohodlnost a relativní bezpečnost. Z marketingových průzkumů vyplývá, že největší zájem klientů o tyto bankovní operace je v pracovní dny mezi 17 až 20 hodinou, dále pak o víkendu dopoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat