Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

IPB - Kompatibilní média

3.1.2.4 Kompatibilní média
U Investiční a poštovní banky existuje možnost předání dat platebního styku mezi bankou a klientem a naopak na kompatibilním médiu (disketa, CD-ROM. ZIP jednotka).
Prostřednictvím přenosných médií se uskutečňují dva základní typy operací:
• zadávání platebních příkazů (tj. směr komunikace klient-banka)
• přijímání výpisů z účtu (tj. směr komunikace banka-kliet)
Je třeba poznamenat, že používání přenosných médií je velmi zastaralý způsob používaný malým množstvím klientů. Proto také neuvádím ceník tohoto produktu.
3.1.2.5 Bezdokladový elektronický styk
Služba umožňuje zajištění tuzemského platebního styku a úhrad do zahraničí prostřednictvím přímého přenosu dat mezi dvěma koncovými stanicemi, jedné na straně klienta a druhé na straně banky. V případě tuzemského bezdokladového elektronického styku (BES) lze využít přenosové sítě.
BEZ umožní odeslání klientových platebních příkazů do banky přímo z jeho počítače a zároveň každodenní získání výpisů z účtu, pokud na nich došlo k pohybu. Papírové výpisy jsou předávány podle dohody.
Produkt je vhodný pro klienty, právnické osoby a fyzické osoby – podnikatele, kteří mají velkou četnost operací na účtu. Podmínkou využívání služby je uzavření smluv klienta s bankou a s firmou zajišťující přenos dat. Tato služba se také stává s postupem nových technologií zastaralá. Proto také neuvádím ceník této služby.

Žádné komentáře:

Okomentovat