Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3.1.6Komerční banka

3.1.6 Komerční banka
Komerční banka nabízí dvě služby telefonního bankovnictví a tři druhy PC bankovnictví. U Komerční banky jsou však tyto produkty již dlouhou dobu na trhu a tím zastarávají. Jsou často velice složité na používání i na instalaci. Zmíním proto jen produkt BBS a to také z důvodu, že jej využívá firma KOLMEK SPOL. S R. O: u které jsem vykonávala praxi.

3.1.6.1 BBS
Komerční banka nabízí právnickým osobám, fyzickým osobám – podnikatelům i občanům službu BBS. Prostřednictvím poboček a expozitur tak může klient disponovat se svými účty a získávat informace o jejich zůstatcích dvěma způsoby:
předáváním a přejímáním kompatibilních médií (disket, CD ROM)
přenosem dat přes modem systémem BBS s využitím telefonních linek
Oba způsoby vycházejí ze stejného základu. Podmínkou využívání služeb je vedení běžných účtů, příslušné technické vybavení a písemné uzavření smlouvy o poskytování elektronických bankovních služeb. K pořizování dat může klient používat vlastní programové vybavení nebo mu banka zapůjčí program KB DATA.
Pro zabezpečení autenticity a pro utajení elektronicky přenášených dat prostřednictvím BBS nebo na disketách je použita metoda asymetrického šifrování (RSA). Použitá metoda umožňuje kompresi, šifrování a digitální podpis přenášených dat

Žádné komentáře:

Okomentovat