Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

GE Capital Bank

Historie:
GE Capital Bank byla založena v roce 1998 na základě smlouvy o prodeji části podniku odkoupila část Agrobanky Praha a. s. Poté zahájila intenzivní proces revitalizace a stabilizace. Proměna tohoto peněžního ústavu v moderní bankovní dům vyvrcholila v listopadu 1999, kdy banka začala používat ve vztahu k veřejnosti jméno GE Capital Bank, a. s. Dnes je tento ústav jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících finančních institucí na českém trhu. Je bankou, která si získává důvěru klientů kvalitními službami a která dovede reagovat ne jejich potřeby.
GE Capital Bank, a. s. je na českém trhu peněžním ústavem s nejsilnějším partnerem. Mateřská společnost GE Capital má více než šedesátiletou praxi v poskytování finančních služeb špičkové světové kvality. Dokladem toho je její ratingové ohodnocení nejvyšším stupněm AAA. GE Capital – a tedy i GE Capital Bank je součástí jednoho z nejvýznamnějších světových koncernů General Elektric.
GE Capital Bank je universální bankou s plnou devizovou licencí, která disponuje širokou sítí poboček. Své služby orientuje zejména na občany a malé firmy.
Vybrané údaje:
Počet poboček 245
Počet účtů -
Počet klientů -
Počet zaměstnanců 2 200
Vlastní jmění (mil. Kč) 6 194
Aktiva celkem (mil. Kč) 53 560
Hospodářský výsledek za poslední účetní období (mil. Kč) 982
Úvěry (mil. Kč) 2 354
Vklady (mil. Kč) 33 034
Podíl na celkových úvěrech 0,21 %
Podíl na celkových vkladech 2,75 %

Žádné komentáře:

Okomentovat